0
تومان
0
تومان

انواع کارآفرینی و کسب و کار در ایران چیست؟

انواع کارآفرینی و کسب و کار در ایران چیست

آنچه در این مقاله می‌خوانید

()

کارآفرینان موفق، گرداننده چرخ اقتصاد کشور هستند، به همین منظور قصد داریم در این مقاله همه چیز در مورد انواع کارآفرینی و کسب و کار در ایران و راهکارهای موفقیت را در قالب آموزش های تخصصی کارآفرینی شرح دهیم. اگر می خواهید بدانید انواع کسب و کار چیست، چند نوع کارآفرین وجود دارد و اینکه چگونه می توان مشاغل را رونق بخشید، پیشنهاد می دهیم تا انتهای این مبحث با ثروت آفرینان همراه باشید:

کارآفرینی چیست؟

حتما بارها این عبارت را شنیده اید و شاید از خود پرسیده باشید که کارآفرینی چیست و چه معنایی دارد؟ کارآفرینی واژه ای قدیمی ریشه گرفته از معنای کلمه ای فرانسوی با قدمت بیش از 300 سال است. البته واژه کارآفرینی به صورت علمی و تخصصی در حدود 100 سال اخیر مورد بررسی قرار گرفته و در دانشگاه ها تحت عنوان رشته هایی نظیر مدیریت کارآفرینی تدریس می شود.

اولین کسانی که پی به اهمیت مفهوم کلمه کارآفرین بردند، اقتصاددانان بودند. به همین دلیل اگر به مقالات علمی و اقتصادی مراجعه کنیم، دهها تعریف مختلف برای کارآفرینی وجود دارد. به طور کلی در تعریف امروزی می توان گفت، کارآفرینی به ایجاد کسب و کار توسط یک شخص به طور مستقل یا همراه با یک یا چند شریک تحت عنوان شرکت، تعاونی و … گویند.

انواع کارآفرینی و کسب و کار در ایران چیست

کارآفرین کیست؟

کارآفرین به شخص یا اشخاصی گویند که در یک مسیر شغلی، تصمیم جدی گرفته اند که از میان دو فرصت شغلی ایجاد کسب و کار مستقل و یا کار کردن برای کارفرماهای دیگر، مسیر شغلی مستقل را انتخاب کنند.

این کارآفرینان ممکن است به صورت تمام وقت یا پاره وقت به فعالیت بپردازند. البته کارآفرینانی که به صورت پاره وقت به اشتغال مشغول هستند در نهایت برای موفقیت در مسیر کارآفرینی، نیاز دارند شغل قبلی خود را به تدریج یا یکباره ترک کنند. کارآفرینان معمولا دارای ویژگی های شخصیتی زیر هستند:

  1. خلاق و نوآور
  2. پیشرو و رهبر
  3. آینده نگر و اهل عمل
  4. ریسک پذیر و جسور
  5. ارزش آفرین
  6. توانایی ثروت آفرینی و ارزش آفرینی با بکارگیری دانش و توانمندی ها

انواع کارآفرینی و کسب و کار در ایران چیست

انواع کارآفرینی چیست؟

اگر می خواهید بدانید انواع کارآفرینی چیست و چه شرایطی دارد، در این قسمت، به شرح انواع کارآفرینی در بازار کار ایران و توضیح مختصر در مورد هر یک از انواع کارآفرینی پرداخته ایم:

کارآفرینی درون سازمانی

ممکن است شخص کارآفرین، به طور مستقل اقدام به ایجاد کسب و کار مجزا نکند. این اشخاص برای ایجاد بستر کاری با ریسک پذیری پایین تر از منابع و امکانات شرکت ها و دپارتمان های دیگر استفاده می کنند. به طور مثال ممکن است یک کارمند طی یک توافق با مدیریت شرکت کارفرما که از پیشنهادات پولساز برای گسترش کسب و کار استقبال می کند، اقدام به کارآفرینی درون سازمانی کند.

این کارمند در این شرایط می تواند با ریسک پذیری کمتر و بدون صرف سرمایه چشمگیر، اقدام به ایجاد بخش جدید درون همان سازمان نماید و تلاش کند تا آن دپارتمان را به واحد سودمند و ثروت آفرین تبدیل کند. البته این شرایط کاری برای کارآفرینانی که روحیه استقلال طلبی کامل دارند، به طور دائمی راضی کننده نخواهد بود.

کارآفرینی خصوصی

کارآفرینی خصوصی ممکن است توسط یک شخص یا گروهی از افراد با پذیرش ریسک ایجاد شغل و استفاده از خلاقیت و نوآوری ایجاد شود. توسعه این نوع کارآفرینی از طریق سرمایه گذاری خصوصی امکان پذیر خواهد بود.

کارآفرینی مشترک

برخی از انواع کارآفرینی به طور کامل خصوصی نیستند و این کسب و کارها با همکاری بخش های دولتی یا خصوصی دیگر، به طور مشترک ایجاد شده، بنابراین سرمایه گذاری به صورت شخصی نخواهد بود. مالکیت این نوع کارآفرینی، به صورت ترکیبی از مالکیت خصوصی و دولتی تشکیل شده است. نقش اصلی در این نوع کارآفرینی از سوی بخش دولتی ایفا خواهد شد و هر یک از طرفین سهم مشخص دارند.

کارآفرینی دولتی یا عمومی

ممکن است دولت از بخش عمومی برای کارآفرینی با هدف افزایش رفاه عمومی و ارائه خدمات استفاده کند. ریسک سرمایه گذاری در این نوع کارآفرینی برای بخش دولتی خواهد بود.

کارآفرینی مشارکتی

این نوع کارآفرینی با کمک گروهی از افراد و به اشتراک گذاشتن امکانات، سرمایه و … خواهد بود. میزان تقسیم سود و زیان در این حالت بستگی به درصد سهم هر مشارکت کننده دارد.

کارآفرینی سنتی

کارآفرینی سنتی که از دیرباز وجود داشته، نوعی از کسب و کار محدود با روند تغییرات و گسترش بسیار کند است.

 

سایر کارآفرینی ها:

کارآفرینی مدرن یا انقلابی، کارآفرینی در حال رشد، کارآفرینی پروژه‌محور، کارآفرینی سبک زندگی، کارآفرینی تجاری، کارآفرینی تولیدی، کارآفرینی کشاورزی، کارآفرینی فنی، کارآفرینی انفرادی، کارآفرینی فعال، کارآفرینی چالشی، کارآفرینی خریدارانه، کارآفرینی مادام العمر، کارآفرینی تحقیقاتی، کارآفرینی استارتاپی مقیاس‌پذیر، کارآفرینی اجتماعی، کارآفرینی متمرکز، کارآفرینی غیرمتمرکز، کارآفرینی کوچک، کارآفرینی بزرگ، کارآفرینی روتین، کارآفرینی شخصی، کارآفرینی گروهی، کارآفرینی نوآورانه، کارآفرینی تقلیدکننده، کارآفرینی فابیان یا محتاط، کارآفرینی نوع جدید، کارآفرینی تغییرناپذیر، کارآفرینی شهری و روستایی، کارآفرینی سیستماتیک، کارآفرینی مدیریتی، کارآفرینی فرصت‌طلبانه، کارآفرینی انبوه، کارآفرینی اکتسابی، کارآفرینی رشدو …از انواع کارآفرینی در ایران هستند.

انواع کارآفرینی و کسب و کار در ایران چیست

انواع کسب و کار در ایران

اگر بخواهید انواع کسب و کار را نام ببرید، با توجه به گسترش انواع کارآفرینی چند گروه کلی را متصور خواهید شد؟ باید بگوییم، بر اساس یک طبقه بندی جامع و کامل، می‌ توان انواع کسب و کار برای کارآفرینی را در گروه های زیر طبقه بندی کرد:

  • کسب و کار خدماتی
  • کسب و کار بازرگانی
  • کسب و کار تولیدی
  • کسب و کار مختلط (ارائه همزمان چندین خدمت نظیر، تولید، فروش و بازرگانی و خدماتی…)
  • کسب و کار اینترنتی
  • کسب و کار خانگی
  • کسب و کار تک مالکیتی
  • کسب و کارهای شراکتی
  • شرکت سهامی خاص و عام
  • شرکت های مسئولیت محدود
  • شرکت های تعاونی

انواع کارآفرینی و کسب و کار در ایران چیست

چگونه می توان کارآفرینی و کسب و کار موفق داشت؟

کارآفرینان برای موفقیت در بازار کار پر رقابت نیاز به کسب مهارت های لازم برای رشد و پیشرفت دارند، اما چگونه می توان کارآفرینی و کسب و کار موفق داشت؟

انواع کارآفرینی در کسب و کارهای مختلف نیاز به تجربه بسیار زیاد یا آموزش مهارت های ضروری دارند. بنابراین می توان گفت کلید موفقیت و راه میانبر برای رسیدن به ثروت آفرینی، استفاده از تکنیک های موثر برای موفقیت در بازار کار است.

چنین تکنیک هایی در قالب دوره های آموزشی ویژه کارآفرینان ارائه می شود. موسسه ثروت آفرینان با تحلیل و تحقیق در مورد نیازهای کارآفرینان در انواع کسب و کار، دوره های آموزشی متعددی را طراحی کرده است و به کارآفرینان کمک می کند تا مسیر موفقیت را با مهارت طی کنند.

نتیجه گیری کلی:

آیا تاکنون کارآفرینی را دیده اید که بدون تجربه یا آموزش های لازم برای رشد و پیشرفت یک کسب و کار، به موفقیت رسیده باشد؟ قطعا رابطه بین کارآفرینی و علم و تجربه انکار ناپذیر است.

اگر کارآفرین هستند و به دنبال نقشه راه موفقیت در انواع کسب و کار می باشید، به شما دوره های آموزشی موسسه ثروت آفرینان نظیر موارد زیر را پیشنهاد می دهیم:

** شما عزیزان می توانید جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در مورد استفاده از دوره های آموزشی مورد نیاز برای کارآفرینی و کسب و کار، با کارشناسان موسسه ثروت آفرینان در تماس باشید:

اوووپس! ما نمی توانیم فرم شما را پیدا کنیم.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین دوره های آموزشی

دوره جامع کوچینگ سوئیسی