0
تومان
0
تومان

اعتماد به نفس چیست و راههای تقویت آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

()

ما در این مقاله در مورد اعتماد به نفس چیست و و راه‌های تقویت آن می‌خوانید. به ظاهر تعریف آن کار ساده ای به نظر می‌رسد اما این واژه معانی عمیقی دارد و تقویت آن به روش‌های مختلف انجام می‌شود. اگر قصد دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما این مقاله را به دقت تا انتها مطالعه کنید.

اعتماد به نفس چیست؟

اکثر ما از این توانایی استفاده می‌کنیم ولی جالب است بدانید هر کسی تعریف ذهنی خود را برای این واژه دارد و مفهوم همگی این تعاریف به نکته مشخصی اشاره دارد و آن هم این است که کسانی که اعتماد به نفس ندارند در امور زندگی خود موفق نخواهند شد.

برخی نویسنده‌ها دو اصطلاح اعتماد به نفس و عزت نفس را به عنوان کلمات مترادف و به کار می‌برند اما این واژه معنی یکسانی نداشته و اعتماد به نفس و عزت نفس تعاریف متفاوت از هم دارند و راه‌هایی برای تقویت اعتماد به نفس درونی وجود دارد که از طریق آنها می‌توان مشکلات ایجاد شده در اثر نداشتن اعتماد به نفس را حل کرد.

تعریف صحیح

“در ساده‌ترین و کامل‌ترین تعریف به اطمینان و آرامش ناشی از اعتماد به توانمندی‌های درونی، ذهنی، رفتاری و عملکردی گفته می شود که به دور از هرگونه ترس، نگرانی، استرس، اضطراب و هر تفکر منفی در مورد توانایی های فردی است. ”

انواع اعتماد به نفس

انواع اعتماد به نفس با توجه به منشاء و دلیل ایجاد آن در گروه‌های مختلف دسته بندی می‌شود و انواع آن عبارتند از:

  • اعتماد به نفس به دلیل باور به خود
  • اعتماد به نفس با کسب مهارت‌های جدید
  • رابطه بالا بودن سطح اطلاعات و اعتماد به نفس
  • تاثیر مقام و درجات اجتماعی در اعتماد به نفس
  • اعتماد به نفس در اثر عوامل بیرونی

راه‌های تقویت اعتماد به نفس

استفاده از زبان بدن

انسان در شرایط مختلف روحی نظیر عدم اعتماد به نفس  یا داشتن اعتماد به نفس، از طریق صورت و بدن حالاتی را نشان می‌دهد . به این حالات که متناسب با وضعیت درونی است زبان بدن گویند.

جالب است بدانید اگر در اوج استرس در حالت بدنی که نشان دهنده آرامش است بنشینید به طرز خارق‌العاده‌ای اعتماد به نفس و آرامش شما افزایش پیدا کرده و مخاطبان شما نیز در نتیجه اعتماد به نفسی که در شما مشاهده می‌کنند توجه و اعتماد بیشتری به شما خواهند داشت.

ویژگی‌های افراد دارای اعتماد به نفس

زبان بدن

سرخود را بالا می گیرند صاف نشسته و شانه‌های خود را عقب می دهند، محکم و استوار ایستاده و یا می‌نشینند تنفس آرام دارند و حرکات اضافه دست پا و صورت ندارند آنها به طور مستقیم به مخاطب نگاه می کنند و نگاه خود را از چشم راست به چشم چپ و پیشانی تغییر می‌دهند. با تن صدای مناسب و محکم صحبت می‌کنند. اشخاصی که این توانایی را دارند در کلام خود حروف آخر هر کلمه از جملات را محکم بیان می‌کنند.

لباس مناسب با موقعیت

در هر محیطی که هستید (محیط کار، جلسات کاری، قرار دوستانه و …) لباس مناسب با موقعیت بپوشید. لباس‌هایی انتخاب کنید که به شما احساس خوبی می‌دهند. ظاهر مرتب و تمیزی داشته باشید زیرا معمولا افراد براساس ظاهر و لوازم شخصی که استفاده می‌کنند قضاوت می‌شوند و تاثیر مستقیم بر رفتار مخاطبانتان با شما دارد.

صحبت هدفمند

بدون فکر و دلیل صحبت نکنید و دقیقا بدانید هدف و نتیجه هر جمله که بر زبان می‌آورید چیست و همواره مودب باشید. شما می‌توانید در یک گفتگو به راحتی جذاب باشید برای این کار کافیست بدانید که چگونه با پرسیدن سوالات مناسب گوش دادن به صحبت‌های مخاطب و سکوت کردن مخاطب خود را به صحبت کردن دعوت کنید.

به این ترتیب می‌توانید نشان دهید که شنونده خوبی هستید تا به همین سادگی در ذهن مخاطبان فردی جذاب باشید. این جذابیت ایجاد شده و شوق مخاطب به هم صحبتی با شما موجب افزایش اعتماد به نفستان می‌شود.

فکر و رفتار مثبت

هرگونه طرز فکر منفی را از ذهن خود دور کنید. همیشه لبخند بزنید و افراد مثبت‌اندیش و انرژی مثبت معاشرت کنید شما شبیه پنج نفر اول نزدیک خود هستید. در یک دفترچه یادداشت نقاط قوت و موفقیت‌های خود را بنویسید.

عمل به خواسته‌ها

در مرحله هدف‌گذاری باقی نمانید و دست به عمل بزنید از شکست نترسید و از هر موفقیت خود هرچند کوچک لذت ببرید و از آنها به عنوان تجربه‌ای برای رسیدن به موفقیت‌های بعدی استفاده کنید.

برنامه‌ریزی داشته باشید

برنامه‌ریزی در افزایش و کاهش این توانایی تاثیر مستقیم دارد. اینکه بدانید قرار است چه روندی را طی کنید و چه کارهایی را انجام دهید همچنین زمانبندی مشخصی برای انجام کارها داشته باشید.

راه‌های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

نوجوانی سن بسیار حساسی است چون بلوغ در این سن رخ می‌دهد و افراد هویت خود را در این سن می‌یابند نوع برخورد در این برهه با افراد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر فرزند شما در سنین نوجوانی است نکات زیر را در ارتباط با او به خاطر بسپارید:

  • به نوجوان احترام بگذارید آنها از سن کودکی خارج شده و انتظار احترام پذیرش اجتماعی بیشتری را دارند.
  • نوجوان را تحسین کنید.
  • به آن‌ها مسئولیت بسپارید و آموزش لازم را داده و در انجام امور از او حمایت کنید.
  • از آنها انتقاد نکنید و از تحقیر و مقایسه خود داری کنید.
  • او را بازخواست نکنید از جملات مناسب برای جویا شدن علت کارهایش استفاده کنیداو به انجام فعالیت‌های اجتماعی و یادگیری فعالیت های جدید تشویق کنید.
  • به او در پیدا کردن دوستان جدید و مناسب کمک کنید، می‌توانید کتاب‌هایی با موضوع دوست یابی را به فرزند خود هدیه دهید.
  • از نوجوان بخواهید که هرگز خود را با دیگران مقایسه نکند، بلکه توانایی و ویژگی‌های امروز خود را با عملکرد خود روزهای قبل مقایسه کند.
  • به نوجوان یادآوری کنید که با هر نوع توانایی مثبت می توان در جهت موفقیت قدم برداشت از نوجوان بخواهید که نفوذ ناپذیر باشد، به این معنی که تحت تاثیر تعریف و تمجید، تمسخر، اظهار نظر دوستان و اطرافیان قرار نگیرد و از هر موقعیت یا هم صحبتی با افرادی که حس خوبی به او نمی‌دهند فاصله بگیرد.

سخن پایانی

همه نکات بالا که در مورد آن صحبت کردیم لازمه آن تنها نگذاشتن فرزند خود است سعی کنید با او دوست باشید و این نکات را با لحن خوب برای آن ها توضیح  دهید اگر در صحبت کردن با فزرند خود مشکل دارید می‌توانید در دوره سخن‌وری موسسه ثروت آفرینان شرکت کنید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

جدیدترین دوره های آموزشی

دوره جامع کوچینگ سوئیسی

جدیدترین نظرات کاربران